[gallery]
Ε ας κάνω την αρχή αλλά ποιος ακούει έτσι κι αλλιώς.
Τα βιβλία του δημοτικού είναι κάτω του μετρίου (αν και της Τετάρτης γράφτηκε με περισσότερη προσοχή – και ίσως ενδιαφέρον), είναι γεμάτα λάθη (μικρά ή μεγάλα), και ουσιαστικά μιλάμε για μέτριο compilation από έτοιμα βιβλία. Η έννοια της συνέχειας στις τρεις τάξεις παραμένει θεωρητική. Τώρα που ήρθαν επιτέλους τα cd αναπολώ την περίοδο πριν έρθουν. Δεν μπήκε κανείς στον κόπο να βρει πέντε Άγγλους να διαβάσουν κυριολεκτικά 5 σελίδες?
Ειδικά για την έκτη θα ήθελα να ήξερα τι θράσος έχουν οι ‘συγγραφείς’ που πουλάνε χωριστά companion. Για το δήθεν blog των ίδιων απλά προτείνω να το μεταφέρουν αλλού αφού στο sch.gr δεν μπορεί προς το παρόν κανείς να κάνει register και να σχολιάσει – αλλά μάλλον τους βόλεψε και αυτό.
Για το Γυμνάσιο δεν έχω προσωπική άποψη, απ’ ότι ακούω είναι κάπως καλό της Β Γυμνασίου αν δεν κάνω λάθος – αυτό που έχει συγγραφέα με όχι Ελληνικό όνομα τέλος πάντων.
Δυστυχώς κάποιοι που δεν θα χρειαστεί να διδάξουν ποτέ με αυτά τα βιβλία σε τάξη μας τα φόρτωσαν για τα επόμενα 10-20 χρόνια, κρίμα τα χρήματα που πέταξαν ( θα ήθελα να ήξερα πόσα είναι ακριβώς ).
Η λύση είναι απλή, γίνεται στην Τρίτη Δημτικού ακόμη και δεν έχω ακούσει να παραπονιέται κανείς. Ελεύθερη επιλογή από λίστα του ΥΠΕΠΘ. Θα μπορούσαν να βάλουν στη λίστα και επιλογή για μία γραμματική για Ε και Στ (λέω εγώ τώρα). Ηλεκτρονικό (Αγγλο-Ελληνικό, Ελληνο-Αγγλικό) λεξικό για Ε και Στ επίσης (?).
P.S. το ‘συνοδευτικό’ λογισμικό για το δημοτικό είναι ικανοποιητικό, δυστυχώς (και πάλι) δεν είναι ακριβώς συνοδευτικό γιατί μάλλον δούλεψαν ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλο.
Να πω κι άλλα?
No comments:
Post a Comment